Obrázek článku

Matej Siva: Musíme na Boleslav vletět a porazit ji

Matej Siva se po dlouhé době vrátil v Olomouci do základní sestavy, v záložní řadě odehrál téměř celé utkání a nyní už se chystá na zápas proti Mladé Boleslavi, který se hraje v neděli od 17:00.

Máte za sebou porážku v Olomouci, ale ta vás po tom dobrém výkonu asi nemůže tolik rozhodit...

"V Olomouci to byl pro nás nešťastný zápas, měli jsme hodně šancí a nedokázali je proměnit. Pak jsme sami dostali jeden velmi smolný a už to nedokázali otočit."

Vrátil jsi se po dlouhé době do základní sestavy, jaký ten návrat byl?

"Byl to soutěžní zápas po hodně dlouhé době, asi po tři čtvrtě roce, takže jsem se na něj velmi těšil. Jsem rád, že jsem ho odehrál skoro celý i když na konci jsem už cítil trošku kondiční problémy."

Jaké jsi dostal pokyny?

"Nastoupil jsem v té defenzivní dvojici vedle Ljevy a pokyny byly takové, abychom drželi ten střed."

Teď vás čeká Mladá Boleslav, která hraje rozestavení 4-3-3 jako Olomouc, zvolíte tedy i vy podobný styl hry jako v Olomouci?

"To se zatím nedá říct, Boleslav je nepřijemný soupeř, ale my tentokrát hrajeme doma, takže se budeme ještě více chtít tlačit dopředu a sestava tomu asi bude odpovídat."

Boleslav zatím nahraje asi úplně podle svých představ...

"Boleslav možná na podzim nepředvádí takové výkony, ale to nic neznamená, my je nesmíme podcenit. Musíme na ně vletět a porazit je!"

V posledních týdnech za vámi fanoušci začali vyjíždět na utkání venku, tak teď by bylo dobré, kdyby pořádně zaplnili také Stínadla...

"Je to přijemné, když nás jezdí takto povzbuzovat i na hřiště soupeřů, zvlášť když je to tak daleko jako je Olomouc. Určitě bychom přivítali, kdyby jich teď přišlo co nejvíc také na domácí zápas."

Stínadla TV