Obrázek článku

Vlastimil Stožický: Gól je jen třešnička na dortu

Vlastimil Stožický se vrátil do ligové sestavy Teplic parádně, vstřelil dvě branky a ta druhá byla více než výstavní, protože jeho střela z pětadvaceti metrů zaplula přímo do šibenice.

Tomu se říká návrat, jak se patří...

"Jeli jsme sem bodovat a to, že jsem dal dvě branky je jen třešnička na dortu. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, i když jsme vzápětí vyrovnali, tak jsme si opět nechali dát rychle gól. Potom nám odskočili dokonce na dvě branky a my jsme se museli semknout, abychom aspoň vyrovnali. To se nám naštěstí povedlo do půlky. V druhé půlce jsme si říkali, že nemáme co ztratit, když jsme se dostali z takového bahna. Rychle jsme ze standartky dali na 4:3 a potom si to zkušeně pohlídali. Myslím, že jsme byli lepším týmem."

Ukázala se také psychická síla týmu...

"To je pro nás vzpruha do dalších zápasů, protože otáčet z 1:3 na 4:3 je pěkné, ale nám se nesmí stávat, abychom takhle prohrávali. My musíme od začátku vést a ne pořád dotahovat."

Druhá branka byla nádherná, dal jsi někdy tak pěkný gól?

"Takový hezký jsem asi nedal a jsem za něj moc rád, protože Ljevovi se včera narodil kluk, tak jsme hráli i za něj."

Byla to skvělá reklama na fotbal...

"Fotbal se hraje hlavně pro diváky. Škoda, že jich nepřišlo ještě víc. Jsme moc rádi, že jsme potěšili naše fanoušky, kteří tu byli a rozesmutnili ty domácí."

Proběhne taková kanonáda i za týden s Hradcem?

"Kdyby sme góly nedostali a vyhráli jen 1:0, tak je to také dobře. Musíme jít od zápasu k zápasu."

Stínadla TV