Obrázek článku

Daniel Šmejkal: Zápasy splnily účel

​ První dvě utkání na lavičce FK Teplice má za sebou trenér Daniel Šmejkal, jeho družina dokázala zvítězit na turnaji v Benátkách nad Jizerou, vrásky však novému kouči přidělal výron Romana Potočného.

Vstoupit rovnýma nohama do přípravy a hned poté mít dva přátelské zápasy na programu, to asi není moc příjemné, že?
"Jsem rád, že jsme ty dvě utkání mohli sehrát, i když jsme se samozřejmě báli, že po soustředění budeme mít nějaká zranění. To se bohužel potvrdilo, Roman Potočný si udělal výron, to nás mrzí. Ale sehráli jsme dvě utkání, která nám ukázala plno věcí."

Co ukázala? Měli jste tam i nějaké experimenty, například Ljevaković na pozici stopera.

"Byla to první dvě utkání, hráči se musí seznámit se mnou, já s nimi. Tento účel to splnilo, poznávali jsme se, kdo jaký je."

Zdálo se, že výkony měly v zápasech gradující tendenci.

"Ano, ale jsou to jen přípravná utkání, důležité věci nás teprve čekají. Ale samozřejmě bychom byli rádi, kdyby naše výkony měly stoupající tendenci, a kdyby vše vyvrcholilo v prvním soutěžím utkání."

Jaký bude další program přípravy?

"Hráči měli v neděli volno a poté nás čeká další fáze přípravy. V sobotu se střetneme od 11 hodin v Dubí s Varnsdorfem."

Fanoušky určitě bude zajímat, jaké bude posilnění či doplnění mužstva.

"Momentálně to neustále řešíme. Řešíme odchody ven i příchody dovnitř, zatím ale není nic aktuálního."

Přeci jen ale už zkoušíte jednoho nového hráče – útočníka Marka Červenku. Co k němu můžete říci?

"Znám ho ještě ze svého působení u slávistické mládeže, poté jsem ho trénoval v Sokolově. Momentálně je tu na čtrnáctidenním testu, poté si to vyhodnotíme a uvidíme, co dál."

Stínadla TV