Obrázek článku

Petr Rada: Výhra je zasloužená

Náročný úvodní týden u mužstva zakončil Petr Rada se svými svěřenci výhrou nad Baníkem Ostrava v poměru 1:0 brankou Jakuba Hory. Teplický lodivod tak mohl být po zápase spokojený, protože žlutomodří získali tři body naprosto zaslouženě.

Jak hodnotíte utkání?

"Byl jsem z utkání trošku nervózní, protože jsem nevěděl, jak dopadne. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, měli jsme hru pod kontrolou, připravili jsme si dvě velké šance, které kdybychom proměnili, tak by utkání bylo klidnější. Kromě jedné šance Ostravy byl první poločas v naší režii. Akce, kterou jsme se dostali do vedení, byla velmi pěkná. Vedení 1:0 je vždycky hodně ošidné a chtěli jsme i ve druhé půli hrát aktivně, což se ze začátku dařilo, ale poté trošku převzala otěže Ostrava, protože doplnila sestavu o další ofenzivní hráče. Měli jsme i ve druhé půli dvě velké šance, které bychom měli proměnit, ať to byl Takács nebo Potočný. Na vyložené šance jsme byli lepší a výhra je zasloužená. Hráčům musím poděkovat za přístup a nasazení, i když tam nějaké chyby byly."


Co se tam přihodilo v závěru Lüftnerovi?

"Nejprve dostal do prsou a poté do zubů, takže byl hodně otřesený. Snad by to nemělo být nic vážného."

Ani na lavičce nebyl Litsingi, jak to s ním vypadá po návratu z Afriky?

"Dorazil až dva dny před zahájením soutěže a má tréninkové manko. Ve čtvrtek jsme spolu po jeho příletu hovořili a sám řekl, že je do zápasu nepoužitelný, což je dobře, že to sám objektivně zhodnotil, proto jsem ho nebral ani na lavičku."

Měnil jste něco za ten týden u týmu?

"Nebyl čas něco moc měnit, tým byl dobře připravený po kondiční stránce a jedině jsme snad přidali dvě nové standardní situace, ale jinak jsme vše konzultovali s asistenty, kteří tu zůstali. Seděli jsme i se Zdeňkem Ščasným a všechno jsme zevrubně probírali."

Jak vás překvapil svým výkonem Roman Potočný, který na podzim hrál pouze divizi za Brozany?

"On už má dva ligové starty za Bohemians, kde působil a odkud je u nás na hostování. Přiznávám se, že jsem ho do svého příchodu neznal, i když jsem se o něm asi před půl rokem bavil s Přemyslem Bičovským, který trénuje Brozany. Bylo riziko ho poslat do zápasu, ale použil jsem informace od asistentů, kteří mi řekli, že v přípravných zápasech se jevil, že si šanci zaslouží. Je to hráč, který může růst a záleží to jen na něm."

Stínadla TV