Obrázek článku

Roman Potočný: Příště už snad dám i góla

Útočník Roman Potočný si vůbec poprvé v kariéře zahrál v lize od první minuty, dosud měl pouze dva starty za Bohemians 1905 jako střídající hráč. Včera proti Baníku Ostrava svou ligovou porci minut ztrojnásobil, protože zvládl celých devadesát minut. Dokonce se dostal do několika velmi slibných příležitostí, jenže se mu je nepodařilo proměnit. "Snad jsem se trenérovi osvědčil a přiště už snad dám i góla," přeje si skromný útočník, který na podzim válel v divizních Brozanech.

Obnovená premiéra v lize, jak sis jí užil?

"Mohl jsem ji okořenit gólem. Měl jsem jednu stoprocentní šanci a i ty další se daly proměnit, ale jsem šťastný, že jsme vyhráli, gól dal někdo jiný a to je hlavní."


Ty jsi byl na začátku gólové akce...

"Viděl jsem Egiho (Egon Vůch - pozn. autora) pod sebou, tak jsem mu to dal a on to ještě trošku okořenil na Horyse (Jakub Hora - pozn. autora), takže super."

Jaká z těch tvých šancí byla největší?

"Tam, jak mi to prostrkával Krobík, Nivi to pustil a mně to pak sjelo po placírce, chtěl jsem to dát na přední a trošku mi to sjelo. Škoda no."

Poté jsi chvilku kulhal, co se ti přihodilo?

"Vyvrknul jsem si kotník, trošku mi ho tam přilehl ten střední záložník."

Ale utkání jsi dohrál...

"Samozřejmě! Táta mi vždycky říkal, že dokud mi nevisí noha na kůži, tak musím hrát, tak jsem hrál."

Jaký to byl skok do ligy z divize?

"Pro mě je to něco neuvěřitelného. Já to říkám pořád, je to obrovský skok a jsem moc šťastný, že hraju. Nový trenér mi dal šanci a doufám, že jsem se mu osvědčil a že to vyšlo. Příště už snad dám i góla."

Stínadla TV