Obrázek článku

FK Teplice esports se chystá na nový ročník hry FIFA v nové sestavě

FK Teplice esports po třech letech pokračuje ve spolupráci s organizací Nessus Gaming a představuje novou sestavu. "Jako druzí v republice jsme propojili reálný fotbal s gamingem a je za námi spousta úspěchů. Vyhrané turnaje jako COOL Liga, Y-Games, UNIZA Masters, JRC FUT Nation a další. Na tyto úspěchy chceme navázat a proto představujeme dva ostřílené hráče, ve kterých vidíme obrovský potenciál," říká na úvod manažer esportové sekce FK Teplice Štefan Šraga alias Šragi.

Nováčky v týmu jsou Petr Straka, který v esportovém světě vystupuje jako Pan_Peca, a spolu s ním Petr Šimanovský alias Sajmonowycz. Oba hráči už mají zkušenosti z mnoha turnajů včetně e:LIGY v jejíchž předchozích ročnících se představili například v dresech esportových týmů Slovanu Liberec nebo Slovácka.

Pan_Peca se na novou výzvu ve žlutomodrém dresu těší. "Po odchodu z Liberce jsem hledal nové angažmá. Rozhodl jsem se napsat Šragimu, a když mi vylíčil plány Teplic, byla to pro mě volba číslo jedna. Teplice jsou na naší esportové scéně jeden z nejznámějších klubů, mají bohatou historii a já jsem rád, že můžu být součástí tohohle projektu." Podobně se na nové angažmá dívá také Sajmonowycz: "Po ukončení spolupráce se Slováckem jsem se poohlížel po něčem jiném. Jelikož se s Pecou dobře známe, tak jsme se spolu bavili o Teplicích, poté jsem kontaktoval Šragiho a věci se dali nějak do pohybu. Jsem rád že můžu být součástí Teplic a jejich projektu, jelikož se jedná o jeden z nejúspěšnějších týmu ve FIFě u nás s ohledem na to, co vše vyhráli."

Oba hráči už se pečlivě chystají na nové turnaje ve hře FIFA, která už má na světě své vydání pro rok 2023. "Nová FIFA se mi zatím líbí. Samozřejmě má to své mouchy, ať už co se týče přihrávek nebo rozbitých střel šajtlí. Uvidíme co přinese první patch, ale kdyby ta hra zůstala v tomhle stavu, tak mi to vadit nebude," říká Pan_Peca a Sajmonowycz ho doplňuje: "FIFA 23 mi zatím vyhovuje a hra se mi líbí, jediné mínus pro mě jsou občas nesmyslné střely šajtlí, ale uvidíme co přinesou updaty."

Manažer esportového týmu Štefan Šraga už se těší na nové výzvy: "Je mi velkou ctí, že stále můžeme projekt FK Teplice esports rozvíjet. Chtěl bych moc poděkovat vedení klubu v podobě Rudolfa Řepky a Martina Kovaříka, kteří si se mnou dali meeting na stadionu a vnímají, co naše sekce dokázala a jak Teplice reprezentujeme. Jsem strašně rád, že vedení klubu vnímá esport a moderní trendy, které jsou populární ve světě. Jsem za toto strašně vděčný, jelikož jsem Tepličák a hrát za jiný klub u mě nehrozí. Na Teplice jsem chodil jako malý a můj bratranec se podíval i do A mužstva. Jsme tu, když se daří, ale i když to třeba nejde podle představ. Věříme, že se bude teplickému fotbalu dařit jak na reálném trávníku, tak i na tom virtuální ve FIFě!" Ředitel marketingu a komunikace Martin Kovařík, pod jehož oddělení esportový tým patří, ho doplňuje: "Se Štefanem a jeho týmem spolupráce po celou dobu klape na výbornou. Držíme jim palce do dalšího ročníku FIFy, aby se jim dařilo podle jejich představ."

Stínadla TV