Obrázek článku

Tomáš Vondrášek: Dlouho jsme takhle vydatně nepotrénovali

Tomáš Vondrášek se po zranění, které se mu stalo na konci ledna před duelem ve vršovickém Ďolíčku, vrací na fotbalové trávníky. O víkendu nastoupil za béčko proti Viktorce Žižkov, na nedělní prvoligový duel s Hradcem(16.00) již bude na sto procent připravený.

Jak se po zranění cítíš?
Už se do toho postupnými kroky dostávám, zdá se být vše tak nějak v pořádku. Trénuju na sto procent, na nedělní zápas bych měl být připravený.

Co ti vlastně bylo a jak se to stalo?
Prdnul mi lýtkový sval, měl jsem ho natržený. Kuriózně se to stalo po podávání rukou při prvním jarním duelu na Bohemce. Ještě před zápasem, asi jak jsme tam dlouho stáli. Teploty tehdy byly hodně nízké. A rozcvičku jsem nepodcenil, v tom mám svědomí čisté. I jsem na stará kolena začal trénovat v teplákách, aby svaly byly ve správné teplotě. Pravdou je, že v zimních obdobích měli podobné zranění i další fotbalisté.

Jaká byla rekonvalescence?
Jiná, než bývala třeba ve dvaceti. Myslel jsem si, že to půjde rychleji. Bohužel jsem se necítil na trénincích nejlépe, i při běhání jsem se trápil. Věk zastavit nejde.

Dalo by se s tím zraněním normálně fungovat v běžném životě?
Kdybych nebyl sportovec, tak asi ano. Ale při snaze na Bohemce hrát jsem cítil každý krok, bodalo mě v tom. Věděl jsem, že půjdu rychle dolů, abych si to neurval celé. Při normálním povolání by se s tím fungovat dalo.

Během tvého zranění přišel nový trenér. Cítíš, že se něco změnilo?

Vše jsem prožíval z tribuny, klukům jsem bohužel nemohl na hřišti pomoct. O to složitější to pro mě bylo. Vnímám, že je teď nový start, nový začátek něčeho. Bohužel jsme ve dvou zápasech pod trenérem Frťalou měli i trochu té smůly. Je to velká škoda. Cítím z týmu odhodlání a chtíč to zlomit. Pevně věřím, že se to povede už teď s Hradcem.

Reprezentační přestávka určitě přišla vhod, prý jste hodně trénovali kondici.

Je pravda, že jsme dlouho takhle vydatně nepotrénovali. Byla to potřeba, trenéři si vyhodnotili nějaká data, dali na svůj úsudek. Já takový týden za dlouhá léta nepamatuji. Snad to zúročíme v zápasech. Běhalo se hodně, dělala se i taktika, herní věci, kondice s míčem.

Ladili jste i defenzivu. Snažili se trenéři v ní něco změnit?

Na tohle téma jsme se s trenérem také bavili. Vyhodnotili jsme si různé věci, pořád tam je spousta laciných gólů po našich chybách. Zlepšení musí být znát v zápasech.

Stínadla TV