FK Teplice B - FK Králův Dvůr 2:1 (0:1)

FK Teplice B - FK Králův Dvůr 2:1 (0:1)

FK Teplice
3. kolo, Zimní příprava,
FK Teplice FK Králův Dvůr
2:1
Logo

Statistiky

BRANKY TEPLIC:
● 85´ Vachoušek Matyáš #55 ( pokutový kop ) - 1:1,
● 88´ Trnovec Michal #47 ( as. Procházka Dominik #24 ) - 2:1.

BRANKA KRÁLOVA DVORA:
● 26´ Patrovský Marek #19 - 0:1.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
● Střely na branku 10:4 ( 4:2, 6:2 ),
● Střely mimo branku 7:2 ( 4:1, 3:1 ),
● Střely zblokované 4:2 ( 2:1, 2:1 ),
● Střely celkem 21:8 ( 10:4, 11:4 ),
● Vyložené šance 5:0 ( 2:0, 3:0 ),
● Rohy 2:5 ( 0:2, 2:3 ),
● Ofsajdy 2:2 ( 1:2, 1:0 ),
● Fauly 11:14 ( 7:5, 4:9 ).

Team logo

FK Teplice

1.poločas: Němeček Luděk © - Köstl David, Audinis Nojus, Hrdlička Pavel, Kolář Patrik – Bzura Jonáš, Emmer Jakub, Sůra Tomáš – Trnovec Michal, Kapur Miloš, Auta John.

2.poločas: Grümann Jan - Jamrich Ladislav, Lukáš Martin, Foungala Rodney, Kolář Patrik – Kříž Martin, Emmer Jakub, Pokorný Vojtěch – Trnovec Michal, Vachoušek Matyáš ©, Procházka Dominik.

TRENÉŘI:
Šourek David, Stožický Vlastimil.

Team logo

FK Králův Dvůr

Sestava: Toman Daniel – Fatrdle Martin, Bouček Josef, Čihák Jakub, Benda Filip, Kraus Martin, Novák Daniel, Hradecký Dominik, Fajgl Petr, Patrovský Marek, Černý Daniel.

Střídali: Krček Jiří – Sabou Filip, Procházka Michal, Kuča Lukáš, Krátký Kryštof, Žižka Zdeněk, Chocholoušek Ondřej.

TRENÉŘI:
Šilhavý Tomáš, Šilhan Miroslav.

Komentář k zápasu

V dalším přípravném utkání hostil B-tým Sklářů na teplických Stínadlech třetiligový FK Králův Dvůr. I přes převahu domácích se vedení v prvním poločase z jedné ze dvou střel mířících mezi tyče teplické branky ujali hostující "Cabelíci" díky Markovi Patrovskému. Skláři v posledních 10 minutách dokázali výsledek otočit a po gólech Matyáše Vachouška a Michala Trnovce si připsali zasloužené vítězství, které mohlo být po mnoha neproměněných šancích i výraznější.

"Hned dvě vyložené příležitosti domácích za sebou přišly ve 23.minutě, když parádní dělovkou z 20-ti metrů orazítkoval břevno hostující branky Michal Trnovec a z následné dorážky z těsné blízkosti se neprosadil srbský útočník Miloš Kapur. Paradoxně ale šli do vedení o 3 minuty později hosté po povedené křižné střele Marka Patrovského, která k překvapení všech přítomných nakonec skončila vedle levé tyčky v teplické brance – 0:1.

Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Domácí neúspěšně dobývali hostující branku a hráči Králova Dvora hrozili zejména z rychlých brejků a také ze standardních situací. V 62.minutě se do obrovské šance dostal Jakub Emmer, ale nepodařilo se mu zblízka rozvlnit síť hostující branky. V 84.minutě v další vyložené příležitosti hlavičkoval francouzský obránce ve žluto-modrém dresu Rodney Foungala z hranice malého vápna, ale ani jemu se nepodařilo z vyložené pozice překonat brankáře Krčka. Vyrovnávací branka přišla hned o minutu později, když byl ve vyložené pozici faulován Dominik Procházka a nařízený pokutový kop suverénně proměnil Matyáš Vachoušek – 1:1. O další minutu později mohl druhou branku Teplic vstřelit aktivní Jakub Emmer, ale jeho střela jen o několik málo centimetrů minula levou tyč hostující branky. A tak nakonec v 88.minutě rozhodl o vítězství Sklářů velmi dobře hrající Michal Trnovec, který po rychlé kombinační akci usměrnil do odkryté branky přesný centr Dominika Procházky, který mu chytře přepustil přední tyč pokrývající Matyáš Vachoušek – 2:1.“

Ohlasy trenérů

DAVID ŠOUREK - trenér FK Teplice B:

“V náročném větrném a deštivém počasí jsme sehráli další přátelské utkání, tentokrát proti Královo Dvoru. Mám velkou radost z kluků, zlepšují se zápas od zápasu, pracují v každém tréninku na 100%. Musím zmínit zejména odvahu a agresivitu v osobních soubojích, vnímání hry v době, kdy náš tým nedrží míč a hladovost po gólu. Zasloužená výhra týmu určitě dodá sebevědomí a víru v jejich dovednosti, protože je to tým s ne tolika zkušenostmi, ale obrovským potenciálem a vůlí se prosadit. Tématem ke zlepšení je určitě chování kolem našeho vápna, k potřebné agresivitě musíme dodat i chytrost a nepouštět soupeře do zbytečných standardních situací. Je radost s nimi pracovat a mají ještě mnoho co ukázat.“

Fotogalerie

Stínadla TV