Obrázek článku

Fanoušci byli úžasní, shodli se aktéři utkání

Teplice v neděli v prvním jarním kole porazily 2:1 Zlín, tři body jim vystřelil Daniel Fila. Po zápase pochopitelně zářil štěstím, dobře si ale uvědomoval, že se jednalo o úvodní ostrý zápas nové sezony.

Fila dal na podzim dvě branky, hodně ho ale trápilo zranění. „Podzim nebyl úplně optimální, byl jsem dlouho zraněný. V posledním zápase proti Spartě jsem navíc neproměnil samostatný nájezd a nakonec jsme prohráli, to jsem si taky dlouho vyčítal. Takže do jara mám velkou motivaci. Chci dosáhnout na nějaké mety, které jsem si nastavil, gólové i týmové. Dvouciferný počet gólů? To právě nemůžu říct. Jsem tajemný, co?" usmíval se před novináři.

V útoku měl po boku parťáka Abdallaha Gninga. Jak se mu s ním hrálo? „Trenér nám o půli vyčítal, že musíme na hřišti více spolupracovat. Druhou půli už to mělo nějaké parametry. Ten druhý gól byl z poloviny jeho," pochválil šikulu ze Senegalu.

Radost měl i z fanoušků, kterých přišlo přes tři tisíce. „Nebylo dobré počasí, říkal jsem si, kolik jich asi tak bude. Ale přišli a byli skvělí. Rozhodně byli cítit!"

Debut v žlutomodrém dresu si odbyl Albert Labík. Na levé straně předvedl solidní výkon, i když sám říkal, že by to mohlo být lepší. „Snažil jsem se hrát jednoduše, nekomplikovat to. První liga má vyšší tempo než druhá. Jsem rád, že jsme vyhráli. Teď musíme v Pardubicích ty tři body potvrdit."

Cítil Labík nervozitu? „Spíš den předem. Kluci mi pomohli, hlavně Marec jako kapitán. Jsem za to moc rád."

I on pochválil fanoušky. „Byl jsem mile překvapený, fakt jsem si to užil. Kotel super!" vzkázal na jižní tribunu.

Stínadla TV