Obrázek článku

Marek Jarolím: Pomoc fanoušků je pro nás moc důležitá

Marek Jarolím absolvoval s teplickým týmem až na krátkou nemoc kompletní zimní přípravu a nyní už vzhlíží k zítřejšímu startu ligové soutěže. Věří také v podporu fanoušků, která pro žlutomodré bude velmi potřebná.

Jak hodnotíš zimní přípravu? "Hodnotím ji pozitivně. Myslím si, že proběhla na výbornou a celkem rychle nám utekla. Všichni už se těšíme na start ligy a věřím, že to zvládneme."


Ty jsi před podzimním příchodem do Teplic trénoval individuálně, takže pro tebe byla zimní příprava jistě o to důležitější... "Vždycky je zimní příprava na tohle zaměřená, ale nejdůležitější jsou stejně zápasy a těch už jsem na podzim odehrál celkem dost. Přesto je potřeba v zimě pořádně potrénovat, hlavně pro sebevědomí a pro ten pocit, to si myslím, že příprava určitě splnila."

V přípravě jste zaznamenali také velmi dobré výsledky... "Já bych to nepřeceňoval, protože vždycky zápasy v přípravě jsou jiné než v lize. Před ligou je to vždycky neznámá, protože jsem zažil, že se v přípravě nedařilo a pak se vyhrávalo nebo přesně obráceně. Já věřím, že si s tím poradíme a bude se nám dařit."

Jste rádi, že příprava již skončila a zase se vrhnete do mistrovských zápasů? "To je jasné, kvůli zápasům fotbal hrajeme a mistrovské zápasy jsou o něčem jiném než ty přípravné. Je to moc dobře, že to už vypukne."

Co můžeš říct k zítřejšímu soupeři - Dukle Praha? "Mají to založené na kombinační hře, už od brankáře se snaží balóny rozehrávat a vždycky to bylo poměrně těžko bránitelné. Není ale podstatné, že třeba budou mít víc míč na kopačkách než my. Důležitý bude výsledek a ten věřím, že bude lepší pro nás."

Věříš ve velkou podporu diváků?

"Lidé určitě budou natěšení znovu na start soutěže. Myslím si, že konec podzimu jsme odehráli dobře, tak věřím, že na to navážeme a lidé nás přijdou podpořit, protože zápasy pro nás od začátku budou těžké, takže jejich pomoc budeme potřebovat. Už na konci podzimu byla pro nás pomoc fanoušků hodně důležitá a moc nám pomáhala."

Stínadla TV