Obrázek článku

K týmu se v Německu připojili Marek Jarolím a Francis Litsingi

Dnes se k týmu na soustředění v Německu v Bad Blankenburgu připojili dva hráči, jedním z nich je Marek Jarolím, který se již uzdravil z nemoci, tím druhým je Francis Litsingi, kterého si trenér Zdeněk Ščasný vytipoval v maďarské nejvyšší soutěži, kde se oba potkali jako soupeři. Jedná se o krajního záložníka či útočníka.

Litsingi pochází z hlavního města republiky Kongo z Brazzaville a právě v tomto městě do svých dvaceti let nastupoval za tým Saint Michel d´Ouenzé. Odtud zamířil do Cotonsport Garoua, což je kamerunský celek. Poté již následovalo angažmá v Maďarsku, kam původně přestoupil doUjpesti, ale z ní odešel na hostování doKecskemét. Hostování se poté změnilo v přestup a Litsingi tak působil od roku 2008 až dosud v týmuKecskeméti TE.


V Maďarsku odehrál Litsingi celkem 113 ligových utkání, v nichž se mu podařilo vstřelit 27 branek a u 26 gólů si připsal asistenci. V maďarském národním poháru odehrál třináct zápasů, vstřelil pět branek a na další tři nahrál. V dresu Kecskemét si připsal také dva starty v kvalifikaci o Evropskou ligu v sezóně 2011/2012. Ve své kariéře odehrál i dvě utkání za národní tým Konga. Na podzim nastoupil Litsingi k sedmnácti utkáním, ve kterých dal šest branek, na dvě nahrál a připsal si dvě žluté karty.

Profil:

Jméno: Francis Litsingi
Pozice: krajní záložník / útočník
Přezdívka: Kalombo
Výška: 180 cm
Váha: 71 kg
Datum narození: 9.10.1986
Národnost: Kongo
Předchozí kluby: Saint Michel d´Ouenzé (Kongo), Cotonsport Garoua (Kamerun), Újpest FC (Maďarsko), Kecskeméti TE (Maďarsko)


Stínadla TV