Obrázek článku

Tipsport liga: Jablonec - Teplice 2:1

První utkání v Tipsport lize Teplice prohrály s Jabloncem 1:2. V základní sestavě se objevili také dva tepličtí nováčci - Josef Kaufman a Tomáš Smola.

Hned v úvodu protáhl Jarolím Špita z přímého kopu. Na druhé straně zahrozil Jablonec při přečíslení 3 na 2, ale Haurdič zakončoval nepřesně. Jablonečtí se prosadili až po půlhodině hry, kdy centr Jablonského přetavil v první gól Lafata.


Po změně stran měl první šanci znovu Jablonec, tentokrát hlavičkoval Piták nad, pak už se přeci jen osmělily také Teplice, jejichž ofenzivu hodně oživil střídající Mahmutovič. Ten svou střelou protáhl Špita. Na druhé straně po rychlé akci navýšil vedení Vaněk. Do dalších šancí se pak znovu dostával agilní Mahmutovič, po vysunutí od Čajiče musel proti jeho pokusu znovu zakročit Špit. Mahmutovič se tak prosadil až minutu před koncem, kdy po přihrávce Vachouška rozvlnil síť.

Tipsport liga pokračuje pro teplické o víkendu, kdy se střetnou s Libercem a Bohemians 1905.

Jablonec - Teplice 2:1 (1:0)
Branky:
31. Lafata, 72. Vaněk - 89. Mahmutovič
Rozhodčí: Jech - Urban, Šafránková.
Sestavy:
Jablonec:
1.poločas:
Špit - Rossi, Beneš, Kubusta, Jablonský - Kopic, Eliáš, Pavlata, Čížek, Haurdič - Lafata.
2.poločas: Špit - Landovský, Štochl, Kysela, Novák - Vaněk, Loučka, Zoubele, Piták, Kovařík - Třešňák.
Teplice:
1.poločas:
Slavík - Kaufman, Matula, Rosa, Chovanec - Vondrášek, Jursa, Jarolím, Vůch - Kerič, Smola.
2.poločas: Slavík - Vondrášek (65.Dolejš), Kaufman, Jablonský, Rosa - Krátký, Ljevakovič, Jarolím (72.Čajič), Chovanec (65.Jindráček) - Vachoušek, Mahmutovič.

Stínadla TV