Obrázek článku

Ján Chovanec: Zápas s Brnem byl hrozně důležitý

Ján Chovanec v zápase s Brnem zaznamenal první gól v teplickém dresu. Ten mu na zlatém podnose naservíroval Aidin Mahmutovič.


Výhra s Brnem a posun mimo sestupové příčky je před zimou hrozně moc důležitá... "Přesně tak. Tohle byl hrozně důležitý zápas a je super, že jsme ho zvládli."

Zaznamenal jsi první branku ve žlutomodrém, nebyla nijak obtížná... "Velký podíl na ní má Aidin, který to u lajny výborně udělal, já už to pak měl opravdu jednoduché."

Nejdůležitější bylo pohlídat si, aby tě jediný obránce nevystavil do ofsajdu... "Snažil se o to, ale to jsem si pohlídal a pak už jsem se jen soustředil, aby mi to nepřeskočilo nohu."

Byl to nejlehčí gól v prvoligové kariéře? "Dal jsem už i do úplně prázdné branky. Myslím, že to bylo v Žilině."

Celkově ligový podzim asi nejde brát moc kladně... "Nikdo nečekal, že budeme na chvostu tabulky, ale zlepšuje se to, takže věřím v dobré jaro."

Ty jsi se postupem podzimu posunul z levého obránce na levou zálohu a vypadá to, že jsi tam hodně pookřál... "Mě to tam možná víc sedí, víc tam využiji svou rychlost a dobře se mi tam hraje."

Klapala i spolupráce s Jakubem Podaným... "Rozumíme si spolu, občas se prohodíme, takže to funguje."

Ještě vás čeká pohár, ten když zvládnete, tak bude zima přeci jen klidnější... "Nesmíme nic podcenit a zvládnout odvetu proti Domažlicím, pak to bude dobré."

Bude v zimě prostor na nějaké nové tetování? "Rozhodně ano, mám to v plánu."

Jaké konkrétně?

"Ještě nad tím uvažuji, možná dokončím jednu ruku, ale ještě popřemýšlím."

Stínadla TV