Obrázek článku

Egon Vůch: Fanoušci si mě přes zimu budou pamatovat s gólem

Jen půl hodiny poté co byla do síně slávy uvedena teplická legende Pavel Stratil, který svůj první gól ve žlutomodrém dresu dal také do sítě Bohemians 1905, otevřel gólový účet utkání také svou první trefou v Teplicích mladík Egon Vůch. Pro něj to navíc byla ligová premiéra v základní sestavě, kterou zvládl na výbornou, protože vítězným gólem se podílel na zisku tří bodů. Jeho trefa mu navíc zajistila možnost začít tykat Edovi Poustkovi, teplickému masérovi.

První ligový gól a hned vítězný...

"Přesně tak, tohle jsem si moc přál, aby ten gól byl vítězný. Jsem moc rád, že to padlo v posledním domácím zápase, protože fanoušci si mě tak aspoň budou celou zimu pamatovat. Navíc to byl gól proti Bohemce, kde jsem byl v dorostu, takže jsem moc šťastný."

Od kdy jsi tušil, že budeš v základní sestavě?

"Během týdne to v tréninku moc poznat nebylo, kdo bude hrát, takže já jsem byl ráno překvapený, že si mě trenér zavolal mezi těch jedenáct lidí. Snažil jsem se soustředit na to utkání, chtěl jsem vstřeli gól a pomoct týmu."

Přepadla tě tedy ráno nervozita?

"Když pořád slyšíte "Egone hlavně v klidu", tak na to člověk myslí a trošku se třeba i bojí, ale já zase až moc takový nejsem, tak se snad ta premiéra podařila."

Tvůj gól tým hodně nakopl, protože do té doby hra nebyla ideální...

"Gól pomůže každému, po něm se to uklidnilo a bylo to o tom, kdy přidáme druhý a vyhrajeme. Já jsem věřil, že poslední domácí zápas vyhrajeme. Teď můžeme být šťastní a jet do Hradce s tím, že můžeme jen získat."

Jak se první ligová trefa seběhla?

"Navedl jsem si to do středu, potom jsem si to dal pod patou a chtěl jsem pálit do protipohybu brankáře, takže to tam zapadlo a já jsem za to moc rád."

Běžel jsi se radovat za masérem Edou Poustkou, jak to vzniklo?

"My jsme měli dohodu, že až vstřelím první gól, tak si podáme ruku na tykání, takže teď až půjdu ráno před tréninkem do masérny, tak se nebudu muset soustředit na to, abych všem řekl ahoj a zvlášť dobrý den. Teď už jen přijdu a řeknu nazdar kluci, takže paráda."

Stínadla TV