Obrázek článku

V neděli se hraje na Žižkově

V neděli nastoupí tepličtí fotbalisté na hřišti Viktoria Žižkov. Zde se tradičně hraje v dopoledním čase 10:15, který je pro většinu soupeřů nejen netypický, ale také velmi neoblíbený. "Pro mě to není zrovna nejlepší čas, já raději hraji odpoledne nebo k večeru, ale budu se s tím muset vyrovnat jako každý," potvrzuje obránce Michal Smejkal.

Ten má na stadion Viktorie hezké vzpomínky, protože před třemi lety zde vstřelil asi nejhezčí gól své ligové kariéry. "Je to pár let, na ten zápas vzpomínám moc rád, protože jsme tam vyhráli a já jsem tomu dopomohl. Sedlo mi to tenkrát moc pěkně," vzpomíná na výhru 2:1 Smejkal.


Pro většinu fotbalistů je ovšem Žižkov vyloženě neoblíbeným místem. Říkal to i Pavel Verbíř v jednom z rozhovorů před koncem kariéry, podobný názor má také Štěpán Vachoušek: "Žižkov je postavený hodně na bojovnosti, k tomu ten výkop, takže taky ho nemám rád, ale musíme se s tím porvat a zkusit vydolovat tři body."

Charakterizovat soupeře se pokusil asistent Petra Rady Zdenko Frťala: "Hrají poctivý fotbal, který je založen na disciplíně a obranné fázi. Mají ovšem nebezpečné protiútoky a hráče, kteří dokáží dát branku. Nečeká nás tak nic lehkého, ale jedeme tam vyhrát," sdělil Frťala, který si také pochvaluje, že tým trénuje kompletní: "Zatím nás netrápí žádné šrámy, což je moc dobře." S týmem už nepokračuje levák Tomáš Hrdlička, který po vzájemné dohodě ukončil testování a cesty hráče a klubu se tak rozešly.

Stínadla TV