Obrázek článku

Baník Ostrava - Teplice 2:2 (1:1)

Před zápasem s Baníkem Ostrava se ještě rozšířila marodka FK Teplice, k Rosovi, Merzičovi a Vondráškovi se nově přidali také Stožický se Smejkalem. První ligový start v základní sestavě si tak připsal Osama Elsamni.

A právě japonský expres hned v první minutě utekl za obranu, hledal centrem Mahmutoviče, který zamířil mimo brankovou konstrukci. Přesto všek ten, kdo dorazil na Bazaly se zpožděním, musel litovat. Z protiútoku otevřel skóre Strnad, jenž lízl centr z levé strany. Takřka okamžitě po rozehrávce napálil míč z dálky Vachoušek a míč skončil za zády Bučka - 1:1.


Ve 22.minutě si Zeher zpracoval míč kousek za vápnem a poslel balon levačkou těsně vedle. Na druhé straně zase ukázal jedovatou střelu z pořádné vzdálenosti Vidlička. V 27.minutě musel vytáhnout Grigar reflexivní zákrok proti Mičolovi. Podobně si počínal i po hlavičce Nevese.

Deset minut před přestávkou vybojoval Mahmutovič na pravé straně standartní situaci, Verbíř poslal centr skrz pokutové území, k míči se ale bohužel nikdo nedostal. Těsně před odchodem do kabin ještě Vidličky zaskočil za již překonaného Grigara a udržel remízový stav.

Po změně stran v úvodu vypálil z dálky Lička, míč se od břevna odrazil těsně za brankovou čáru a rozhodčí po chvilce váhání gól uznal. Okamžité vyrovnání znovu bylo na spadnutí, Mahmutovič přistrčil míč Elsamnimu, jenže ten tváří v tvář Bučkovi selhal.

Po hodině hry mohl podrthnout vedení domácích Strnad, naštěští trefil pouze břevno. Vzápětí střílel z dálky do šibenice Zeher, tentokrát Grigar robinzonádou zabránil brance. Ostravě to nevyšlo, a tak udeřilo na druhé straně, Kalivoda vystřelil z dálky a s mírnou tečí se míč snesl mimo dosah Bučka. Poté již šancí na obou stranách ubylo, domácí sice více drželi míč, ale kloudněji ohrozit Grigara se jim nepodařilo a když už v úplném závěru ano, tak znovu zaskočil Vidlička a utkání skončilo remízou 2:2.

Baník Ostrava - Teplice 2:2 (1:1)
Branky:
1.Strnad, 49.Lička - 2.Vachoušek, 68.Kalivoda.
ŽK: 39.Lička, 73.Mičola - 30.Mareš, 51.Vachoušek, 70.Elsamni, 81.Mahmutovič.
Rozhodčí: Příhoda - Vysloužil, Teuber.
Diváci: 6456.
Sestavy:
Baník Ostrava:
Buček - Tomašák, Neuwirth, Bolf (41.Marek), Tchuř - Lička, Neves, Lukáš - Mičola, Strnad (85.Kraut), Zeher.
Teplice: Grigar - Ljevakovič (56.Kalivoda), Lukáš, Klein, Vidlička - Verbíř, Matula, Vachoušek, Mareš (88.Gašparík) - Mahmutovič, Elsamni (70.Hesek).

Stínadla TV