Obrázek článku

Teplice - Olomouc 0:1 (0:0)

Ve dvanáctém kole čekal na FK Teplice jejich soused v tabulce Sigma Olomouc. I nadále na marodce zůstali Admir Ljevakovič a Michal Daněk, takže hráčský návrat na Stínadla, byť pouze jako náhradník, si užil Libor Macháček. Na lavičce byl také již připraven Vlastimil Vidlička, jehož v minulém týdnu trápilo tříslo.

Hned v úvodní minutě zahrozili hosté, avšak Janotka poslal nepřesný centr na Hubníka, a ten tak neměl šanci na míč dosáhnout. Po čtvrthodině hry se přímý kop Vachouška vrátil k Verbířovi, který ho poslal do vápna, Jun si balon špatně zpracoval a nemohl celou akci zakončit.


Další nebezpečná akce nastala až za dalších patnáct minut, před Vachouška, na kterého směřoval centr z pravé strany, se však na poslední chvíli dostal Komárek a odvrátil míč na roh. O další čtyři minutky později zahrozili také hosté, Hořava vypálil z hranice šestnáctky nad a nedonutil tedy Belice zasahovat. Ve 40.minutě však již brankář žlutomodrých zasahovat musel, Melinho vyslal z přímého kopu tvrdý projektil, který Tomáš Belic vyboxoval. Za typicky dušičkového počasí se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vstoupil domácí lépe, Mareš pěkně prošel po levé straně neservíroval míč Doležalovi, kterému však míč utekl, a když se k němu podruhé vrátil, tak jeho střelu obránce tečoval na roh. V 56.minutě musel vytáhnout výborný zákrok strážce domácí svatyně, jehož prověřil po centru Rossiho Hubník.

Po hodině hry se při rohovém kopu hostí nedohodli Belic a Sabou, umožnili tak Hubníkovi umístit míč k tyči. O moment později mohl srovnat k Jun k němuž se dostal nedrazně vyboxovaný míč od Drobisze, bohužel však balón neprošel skrumáží těl odrazil se pryč. Podobně jako v 60.minutě se mohl v minutě 69. prosadit Komárek, naštěstí hlavičkoval pouze do Tomáše Belice.

V 74.minutě prověřil střelou z pětadvaceti metrů Drobisze Matula, hostující brankář byl u pravé tyče včas. O něco podobného se pokoušel chvilku poté také Mareš, ale jeho střela mezi tři tyče nemířila. V 83.minutě se řítil do šance Aidin Mahmutovič, dokonce dostal míč až do branky, proti vstřelené brance byl ovšem rozhodčí, který zdvihl praporek na znamení ofsajdu, který byl při nejmenším hodně sporný.

K vyrovnání nedopomohla ani zpětná nahrávka Matuly z 87.minuty, kdy předložil míč Mahmutovičovi, který střelou trefil pouze jednoho z obránců. Sigma si poté již vedení ohlídala a odváží si tak ze Stínadel výhru 1:0.

Teplice - Olomoucv 0:1 (0:0)
Branky:
60.Hubník.
ŽK: 70.Vachoušek, 78.Verbíř - 63.Heidenreich, 72.Komárek, 84.Melinho.
Rozhodčí: Adámek - Pospíšil, Dobrovolný.
Diváci: 3045.
Sestavy:
Teplice:
Belic - Matula, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Sabou (66.Mahmutovič) , Doležal (89.Smejkal), Mareš - Jun, Vachoušek (73.Stožický).
Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich (68.Štěpán) - Kaščák, Melinho, Hořava (90.Nepožitek)- Janotka (89.Pospíšeil), Hubník, Onofrej.

Stínadla TV