Obrázek článku

Teplice - Zlín 2:0 (0:0)

Trenér Plíšek nemohl v osmém kole počítat s hlavním ofenzivním esem. Tomáš Jun se vzpamatovával z otřesu mozku z duelu se Spartou, a tak nemohl nastoupit. V útoku ho nahradil neméně zkušený Štěpán Vachoušek.

Úvod zápasu byl opatrný. První větší šanci měl Zlín, vysoký stoper Ivo Zbožínek po rohovém kopu hlavičkoval do rukavic připraveného Belice.Z rohového kopu na druhé straně zahrozili také žlutomodří, Vachoušek nejprve hlavičkoval do obránce a následně Mareš do boční sítě.


Ve 24.minutě se dostal pěkný přímý kop Stožického k Matulovi, který branku Baránka přestřelil. Po půlhodině hry unikal do brejku Mareš, ale nastřelil pouze zlínského brankáře.

Když Žůrkovi ukopl při brejku míč Vidlička, šlo se do kabin po nezáživném prvním poločase za stavu 0:0. Do druhé půle vstoupila Tescoma agesivně, Bača nevybíravě "přejel" Vidličku a ten musel odstoupit ze hry.

Poté už přišli chvíle teplických, nejprve hlavičkoval Rosa do náručí brankáře, následně Vachoušek nechal vyniknout Baránka a do třetice byl neúspěšný Stožický, který přestřelil branku.

Odpovědnost tak na sebe musel vzít Martin Klein, v 67.minutě si připravil míč na přímý kop z dobrých 35 až 40 metrů a nechytatelnou bombou ho poslal do hostující branky.

O dvě minuty později účinkoval v hlavní roli znovu blonďatý stoper, nejprve ukázal Stožickému, kam má přímý kop zahrát, pak si na centr vyskočil a podruhé skóroval.

Teplice si poté už závěr zápasu zkušeně pohlídaly, Mahmutovič dokonce trefil v 90.minutě břevno, a připsaly si důležité tři body.

Teplice - Zlín 2:0 (0:0)
Branky:
67. a 69.Klein.
ŽK: 19.Vachoušek, 49.Ljevakovič, 90.Mareš - 50.Bača, 56.Malcharek, 90.Malár.
Rozhodčí: Jech - Handlíř, Drastík.
Diváci: 3055.
Sestavy:
Teplice:
Belic - Vidlička (57.Sabou), Matula, Klein, Rosa - Verbíř (85.Mahmutovič), Ljevakovič, Doležal, Stožický - Mareš, Vachoušek (74.Smejkal).
Zlín: Baránek - Malchárek, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, Vyskočil (70.Baranyai), Malár - Bača (70.Kroupa), Žůrek (82.Musil).

Stínadla TV