Obrázek článku

Proběhl třetí ročník galavečeru Sklář roku

Už třetí ročník galavečeru Sklář roku proběhl dnes v podvečer na teplickém stadionu, celý se odehrál v přímém přenosu na Facebookové stránce FK Teplice, kde ho uváděl moderátor teplických ligových zápasů Tomáš Kučera.

Udělovaly se ceny v různých kategoriích napříč mládežnickým úsekem, ale došlo také na ocenění za podporu CSR nebo za celoživotní přínos teplickému fotbalu. Hlavní kategorii pro hráče sezóny A mužstva získal Robert Jukl. Přehled jednotlivých oceněnění najdete níže pod článkem.

Kategorie mladší žákyně:
Kristýna Buriánková
- Bojovnice, která na hřišti vždy nechá všechno a na prvním místě je pro ní týmový úspěch. Nebojí se prokličkovat několik protihráček a chladnokrevně zakončit. Když jde do tuhého, najde odvahu stoupnout si i do branky. Kristýnu snadno a stručně vystihnou tři slova: bojovnost, obětavost, odvaha.
Nominované: Kateřina Šterclová, Lucie Málková, Kristýna Buriánková.


Kategorie starší žákyně:
Ema Sedláková
- Během koronaviru byla jednou z nejpracovitějších hráček své kategorie, velmi zapálená fotbalistka v velkým potenciálem.
Nominované: Anna Kohoutová, Ema Sedláková, Anna Čápová


Kategorie dorostenky a ženy:
Aneta Kožarská
- Neskutečný dříč, velice pracovitá hráčka na hřišti i mimo něj. Díky této vlastnosti si v loňském roce vysloužila pozvánku do reprezentace dívek WU17, která jistě nebyla poslední. Zdobí ji hlavně rychlost a skvělá levačka, kterou z pozice levého beka prohání své soupeřky.
Nominované: Tereza Fryčová, Anna Procházková, Aneta Kožarská.


Kategorie mladší žáci:
Jan Hájek
– Hráč s velkým talentem, fotbalovým srdcem, který fotbal opravdu miluje . Jeho největší přednost je touha se neustále zlepšovat, což je s jeho talentem nejlepší kombinace. Má výborné dovednosti, které navíc dokáže spojit s velkou rychlostí, která mu bylo dána do vínku .
Nominovaní: Vojtěch Cuc, Filip Šimánek, Jan Hájek.


Kategorie starší žáci:
Jindřich Hefner
- Střední záložník pracující na velkém prostoru, výborná individuální technika s míčem, čtení hry, pro tým defacto nepostradatelný, hodně branek dává i připravuje, "tahoun" týmu.
Nominovaní: Aleš Březina, Jindřich Hefner, Petr Voráček.


Kategorie mladší dorostenci:
Tadeáš Vachoušek
- Velmi talentovaný hráč, který patří mezi nejlepší hráče roníku 2004. Od zimní přípravy se účastní pravidelně přípravy A mužstva, ve kterém si během jarní části pripsal své první starty mezi dospělými v MOL Cupu a FORTUNA:LIZE.
Nominovaní: Radek Charvát, Matyáš Korselt, Tadeáš Vachoušek.


Kategorie starší dorostenci:
Štěpán Chaloupek
- Kapitán týmu U19, který je velmi dobře kondičně připravený a je velmi dobrý v defenzivní činnosti. Mezi jeho přednosti patří výborná hra hlavou a odolnost v osobních soubojích. Přistupuje zodpovědně jak k fotbalovým povinnostem tak i k těm školním.
Nominovaní: Štěpán Chaloupek, Martin Lukáš, Lukáš Četverik


Kategorie podpora CSR:
Společnosti skupiny OLPE
- V loňském ročníku podpořily Nadační fond FK Teplice největší částkou ze všech podporovatelů. Pravidelně se zapojují do většiny aktivit v oblasti sociální odpovědnosti, které FK Teplice připravuje.


Kategorie trenér roku, cena Františka Arnolda:
Ondřej Chlad
- Trenéři měli v letošním roce kvůli covidu velmi složitou situaci a právě tato trojice nominovaných si s ní poradila na výbornou. Vítěz Ondřej Chlad, kondiční trenér teplické mládeže pravidelně pro svěřence připravoval různé videotréninky, které zpestřili svou účastí i hráči A mužstva.
Nominovaní: Ondřej Chlad, David Haviar, Barbora Cankářová


Kategorie celoživotní přínos teplické kopané:
František Šnobr
- Dlouhá léta byl s teplickým klubem neodmyslitelně spjatý, více než čtvrtstoletí vykonával v klubu různé funkce. František Šnobr nastoupil do služeb oddílu kopané TJ Sklo Union Teplice v průběhu roku 1989. Od ledna 1990 začal vykonávat funkci sekretáře klubu a vykonával ji až do léta 2004 a následně ještě v letech 2005 - 2006. Od léta 2004 do léta 2005 a následně od roku 2007 působil v klubu jako organizační pracovník. V letech 1996 - 2001 a také v roce 2009 působil u A-týmu jako vedoucí mužstva.


Hlavní kategorie Sklář roku:
Robert Jukl
- Defenzivní záložník, který do Teplic přišel teprve na začátku října 2020, se brzy stal důležitou součástí základní sestavy žlutomodrých. Současně se stal také oblíbencem teplických fanoušků, kteří oceňují jeho černou práci a neústupnost v soubojích. Ne nadarmo v něm Admir Ljevaković vidí svého nástupce.

Záznam celého galavečera:

Stínadla TV