Obrázek článku

Přípravné utkání: Dynamo Dresden - Teplice 1:0 (1:0)

Teplický tým odehrál předposlední utkání přípravy v sobotu na jednom ze hřišť v tréninkovém centru Dynama Dresden s názvem AOK Plus Walter-Fritzsch-Akadmie. V základní sestavě Jiřího Jarošíka se objevil také testovaný řecký útočník Athanasios Kartsabas, naopak chyběl ještě další útočník Roman Čerepkai, o jehož příchodu do Teplic se však jedná.

V prvním poločase se za silného větru hrálo bez větších šancí, ovšam Dynamo bylo silnější kombinačně a trpělivě drželo míč. Do vedení se dostalo po necelé čtvrthodině hry, kdy se po balónu za obranu a zpětné přihrávce prosadil Kutschke. Teplickému týmu se nedařila kombinace a složitě se tak dostával k ohrožení domácí branky. To se změnilo po změně stran, kdy se do vápna dostal z pravé strany Hyčka, napoprvé ještě branku neohrozil, ale napodruhé už levačkou poslal míč kousek vedle branky. Hned o minutu později to velmi dobře vyzkoušel z dálky Jukl, jenže míč těsně minul levou šibenici.


Následně se do dvou šancí dostali také hráči Dynama, ale Filip Mucha nejprve zlikvidoval pokus z úhlu a následně ve spolupráci s obranou také velký závar, při kterém nejprve musel vyrazit tvrdou střelu a následné dorážky zblokovala obrana. Čtrvrthodiny před koncem protáhl domácího brankáře střídající Čičovský, jenž vystřelil z dálky. Obrovskou příležitost na srovnání měl v 85. minutě Trubač, ke kterému prodloužil rohový kop Žitného Kodad, Trubač však poslal míč jen mimo branku. Zápas tak skončil před vynikající návštěvou blížící se k tisícovce diváků 1:0 pro domácí Dynamo.

Přípravné utkání:
Dynamo Dresden - Teplice 1:0 (1:0)
Branky:
14. Kutschke.
Sestava Teplic: Mucha - Knapík (46. Chaloupek), Dramé (72. Kučera), Vondrášek - Hyčka (80. Procházka), Mareček (72. Čičovský), Křišťan (72. Žitný), Urbanec - Trubač - M. Vachoušek (46. Jukl), Kartsambas (46. Kodad).

Hodnocení utkání Jiřím Jarošíkem.

Stínadla TV