Teplice B - Kolín 2:1 (1:1)

Teplice B - Kolín 2:1 (1:1)

FK Teplice
19. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
FK Teplice SK Sparta Kolín
2:1
Logo

Statistiky

BRANKY: 45. Procházka (as. Švanda), 89. Trnovec (Pokutový kop) - 5. Soběslav (as. Čapek). ŽK: 33. Němeček, 33. Kolář - 11. Čapek, 79. Milec, ČK: 11. Radosta. ROZHODČÍ: Langmajer – Doubrava, Šiška. DELEGÁT: Dirigent. DIVÁCI: 165.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 4:2 (2:1, 2:1) - Střely mimo branku 4:2 (2:1, 2:1) - Střely zblokované 4:4 (2:2, 2:2) - Střely celkem 12:8 (6:4, 6:4) - Vyložené šance 1:1 (1:0, 0:1) - Rohy 3:4 (1:2, 2:2) - Ofsajdy 4:2 (2:1, 2:1) - Fauly 11:15 (5:5, 6:10).

Team logo

FK Teplice

SESTAVA: Němeček - Hrdlička, Foungala, Kolář (46. Emmer) - Radosta, Urbanec, Pokorný (70. Kříž), Vachoušek ©, Švanda - Kapur (46. Trnovec), Procházka (80. Lukáš).

PŘIPRAVENI: Grümann - Korselt.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Team logo

SK Sparta Kolín

SESTAVA: Myška (67. Tůma) - Beránek, Soběslav, Milec, Hakl - Snížek, Veselý (67. Jaroš), Čapek (82. Pelyak), Vondráček ©, Tsopa - Rybička (85. Soukup).

PŘIPRAVENI: Breda, Neuberg.

TRENÉŘI: Douděra - Pašek.

Komentář k zápasu

B mužstvo Sklářů dnes porazilo v zajímavém emočním utkání plném zvratů Spartu Kolín po výsledku 2:1 a připsalo si do aktuální tabulky skupiny B České fotbalové ligy další tři důležité mistrovské body. Právě díky těmto bodům se rezerva Sklářů odrazila ze samotného třetiligového dna díky lepšímu skóre na patnáctou nesestupovou pozici před FK Přepeře.

Do utkání měli lepší vstup hosté a již v 5.minutě šli do vedení po přímém kopu Pavla Čapka, který před domácí brankou našel volného Ondřeje Soběslava a ten hlavou z bezprostřední blízkosti překonal Luďka Němečka - 0:1. V 11.minutě přišla pro Teplice další pohroma a to sice v podobě červené karty pro Matěje Radostu, díky které Skláře čekalo náročných téměř 80 minut v oslabení. Domácí ale v dalším průběhu utkání rozhodně nic nevzdávali a naopak se snažili díky aktivní hře rozpohybovat kolínskou obranu. Odměna pro domácí přišla v závěru první půle ve 45.minutě po důležitém zisku a následné individuální akci Josefa Švandy, který parádně poslal míč po zemi na malé vápno Kolína, kde u vzdálenější tyče dobíhající Dominik Procházka skvěle trefil odkrytou levou spodní část branky hostů - 1:1. Ve druhé minutě nastavení mohli jít Skláři dokonce do vedení, ale Vojta Pokorný v obrovské šanci z bezprostřední blízkosti trefil jen připraveného brankáře Myšku.

Druhý poločas začal za deště a nepříjemného větru, ale i v těchto nepříznivých podmínkách nabídly oba týmy přítomným divákům pohledný fotbal. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale žádná vyložená příležitost dlouhou dobu nepřicházela. V obrovské šanci se ocitli hosté až v 75.minutě po přihrávce Hakla na malé vápno domácích, kde si ho našel jeden z jeho spoluhráčů, ale ani ve vyložené pozici nedokázal trefit odkrytou teplickou branku. Rozhodující moment celého utkání přišel v 88.minutě, kdy byl v šestnáctce Kolína u centrovaného míče nejdříve teplický Martin Lukáš, ale hostující brankář Tůma ho společně se svými stopery zapresovali a následně nevybíravým způsobem poslali k zemi. Rozhodčí Langmajer ani na vteřinu nezaváhal a okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Míč si na penaltový puntík postavil Michal Trnovec a svým nezvykle pomalým rozběhem ošálil brankáře Tůmu, kterého tak nejdříve poslal na pravou stranu a svojí mazácky proměněnou penaltou na druhou stranu k levé tyči otočil skóre zápasu ve prospěch Sklářů - 2:1.

Rozhodčí Langmajer nakonec místo avizovaných tří minut nastavil díky silně emočnímu závěru minut pět, ale domácí hrající a bojující téměř celé utkání v oslabení o jednoho hráče již změnu skóre nedovolili a mohli tak nakonec po zásluze oslavit sice těžce, ale určitě zaslouženě vybojované důležité tři mistrovské body, které jim pomohli k odražení se od samotného dna třetiligové tabulky.

Fotogalerie

Stínadla TV